طراح گرافیک چیست؟
طراح گرافیک
طراح گرافیک(Graphic designer) کیست؟ گرافیست یا بهاصطلاح دیزاینرها کسی است که برای انتقال پیام و مفهوم خود را با استفاده از یارانه، نرمافزار و یا با دست و همچنین ترکیب کردن باهنر و ایده به مخاطب منتقل کند.
کسی که طراحی گرافیک را انجام میدهد را طراح گرافیک میگویند. یک گرافیست حرفهای با دانستن تعریف گرافیک و با استفاده از عناصر، اشکال در طبیعت، رنگها، متن و تصاویر یک اثر هنری خلق میکنند و بهوسیله آنها به مخاطبین پیام را منتقل میکنند.
فردی که به کار گرافیک مشغول است باید علاوه بر حرفهای بودن در مهارتهای تخصصی حوزه graphic از ذوق و میزان خلاقیت بسیار بالایی برخوردار باشد. آشنایی با طراحی گرافیک تجاری و اصول آن یکی از مشخصههای یک طراح خوب است.
توانایی کار با نرم افزارهای گرافیکی مورد بعدی است که طراح گرافیک رایانهای باید به آن تسلط کافی داشته باشد. فردی که در این حوزه مشغول به فعالیت است باید با اخبار روز حوزه خود آشنایی کامل داشته باشد. این موضوع میتواند تا اندازه زیادی به بالا رفتن خلاقیت و اجرای طرحها کمک کند.
تاریخ طراح گرافیک : در سال ۱۹۹۵ انجمن بینالمللی طراحان گرافیک، روز 27 آوریل برابر با هفتم اردیبهشت را بهعنوان روز جهانی طراح گرافیک نامگذاری کردند.تاریخ باستان ایران نیز دارای طرح های گرافیک بزرگی است.
انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران ( فارسی ) نیز همزمان با روز گرافیست، با برگزاری نمایشگاه آثار هنری برای آشنایی بیشتر دیگران باهنر گرافیک و باهدف معرفی گرافیک بهعنوان ابزاری برای ارتباط و فهم عمیقتر هفته طراحی گرافیک را جشن میگیرند.طرح دست در حال کشیدن نیز یکی از نماد های طراح گرافیک فارسی است.
طراح گرافیک کیست؟ یک شغل محبوبو خاص
شغل طراح گرافیک یکی از شغل های محبوب در زمینه گرافیک است که باید تخصص های خاصی را در زمینه های طراح هنری داشته باشد و انواع مختلف گرافیک را بداند. طراح های گرافیک مجموعه جاسینا در زمینه های طراحی لوگو، طراحی بسته بندی، طراحی پوستر، طراحی تصویرسازی، طراحی هویت بصری، طراحی ست اداری و… تجربه کار دارند. البته یک گرافیست لازم نیست به تمام این موارد مسلط باشد اما باید با این موارد آشنایی داشته باشد. البته آشنایی با برخی از این موارد می تواند شمارا در این زمینه ها خبره کند. زیرا طراح گرافیست با کمی خلاقیت می تواند در این زمینه ها فعالیت داشته باشد.
گرافیست یا دیزاینر؟
بارها این دو کلمه را خوانده و شنیدهاید و ممکن است فکر کرده باشید که گرافیست و گرافیک دیزاینر در واقع به یک نفر گفته میشود و کار آنها یکسان است. اما باید بگوییم خیر. در اصطلاح انگلیسی هم این دو عبارت متفاوت از هم نوشته میشوند. گرافیست (Graphic Artist) و گرافیک دیزاینر (Graphic Designers) یا همان طراح گرافیک تعاریفی مخصوص به خود را دارند و با اینکه هر دو در حوزه گرافیک و هنر مشغول به کارند؛ اما وظایف متفاوتی دارند.
یک گرافیست بر اساس موضوع موردنظر، طرحی را ارائه میدهد. گرافیست با نرمافزارهای گرافیکی آشنا است و برای خلق اثر، از انواع نرمافزارها استفاده میکند تا به نتیجه نهایی برسد. از طرفی مبانی طراح گرافیک ، از طرحهای آماده شده گرافیست استفاده کرده و ایده میگیرد و میتواند تصاویر و متون را با روشهای گرافیکی و ابزارهای گوناگون طراحی گرافیک با هم ترکیب کرده و پیامی با مفهوم را بیننده منتقل کند. گرافیک دیزاینر از اهمیت ریدیزاین طراحی آگاهی دارد.
فرصت های شغلی
در بالا در عکس و متن طراح گرافیک گفتیم طراح چه کسی است. یک فرد گرافیک کار در اکثر سازمانها و شرکتها میتواند حضور داشته باشد و مشغول به کار شود. یک فریلنسر گرافیک میتواند در شرکتها و بخشهای نام برده شده در زیر مشغول به کار شود.
- شرکتهای دولتی نظیر صدا و سیما، مراکز آموزشی دولتی و…
- دیجیتال مارکتینگ
- فعال در حوزه بورس
- شرکت طراحی گرافیک خصوصی
- استودیو طراح گرافیک
- و…
درآمد طراحان
درآمد طراحان گرافیک در ایران به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:
مهارت و تجربه:
- طراحان گرافیکی که دارای مهارتها و تجربهی رزومه طراح گرافیک بیشتری دارند، معمولاً حقوق بالاتری دریافت میکنند.
- به عنوان مثال، یک طراح گرافیک با تجربه که در طراحی رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) تخصص دارد، ممکن است حقوق بیشتری نسبت به یک طراح گرافیک با تجربه کمتر که در طراحی چاپی تخصص دارد، دریافت کند.
محل سکونت:
- درآمد طراح گرافیک در شهرهای بزرگتر معمولاً بیشتر از حقوق طراحان گرافیک در شهرهای کوچکتر است.
- به عنوان مثال، میانگین حقوق طراح گرافیک در تهران به طور قابل توجهی بیشتر از میانگین حقوق طراح گرافیک در یزد است.
نوع کار:
- طراحان گرافیکی که به صورت فریلنس کار میکنند، معمولاً نرخ ساعتی بیشتری نسبت به طراحان گرافیکی که به صورت تمام وقت برای یک شرکت کار میکنند، دریافت میکنند.
- با این حال، طراحان گرافیک فریلنس باید خودشان مزایای خود مانند بیمه درمانی و مرخصی را تامین کنند.
صنعت:
- حقوق طراحان گرافیک در برخی از صنایع، مانند فناوری اطلاعات و مخابرات، به طور کلی بیشتر از حقوق طراحان گرافیک در سایر صنایع، مانند آموزش و پرورش است.
میانگین حقوق:
با توجه به گزارش های موجود، میانگین حقوق طراح گرافیک در ایران در سال 1402 حدود 15 تا 25 میلیون تومان در ماه بوده است.
سایت گرافیکی
جاسینا یکی از سایت های طراحی گرافیک و خدمات طراح گرافیک فریلنسر در ایران است. به دنبال چه نوع خدماتی هستید؟در اینجا چند نمونه از انواع مختلف سایت طراحی گرافیک جاسینا که ممکن است منظورتان باشد، آورده شده است: وکتور طراح گرافیک , طراحی لوگو , سایت و…
طراح گرافیک چه شغلی است؟
گرافیست چیست؟ این سؤالی است که ممکن است برای شما پیشآمده باشد. باید بدانید که گرافیست شغلی است که در آن یک فرد با استفاده از هنر و ذوق خود و بهکاربردن از عناصر هندسی ، تصاویر و رنگها یک طرح گرافیکی را طراحی میکند. شغل طراحی گرافیک باتوجهبه نیاز جامعه و درک این اصل که تصویر بیشترین اثر را در ذهن مخاطب میگذارد روزبهروز رو به افزایش است. برای پیادهسازی آن چیزی که در ذهن است و اشتراکگذاری آن در فضاهای مختلف و طراحی گرافیک محیطی از جمله چاپ کاغذی، انتشار در فضای مجازی، چاپ پوستر و بیلبورد و … طراح گرافیست نقش به سزایی دارد و بر اساس میزان سختی کار، هزینه طراحی ساعتی را مشخص میکند.
محل کار طراح گرافیک
طراحی گرافیک یکی از مشاغلی است که زیر شاخههای مختلفی را شامل میشود و هرکدام از این زیرشاخه دنیای خود را دارد که نیازمند اصول خاص خود است. نمیتوان مشخص کرد که کدام حوزه بیشترین درآمد را دارد و یا بهتر است؛ چون باتوجهبه علاقه شما و میزان تجربه شما متفاوت است. توجه داشته باشید که هر کدام از این حوزهها را بهتر است با سیستم مخصوص طراحی گرافیک انجام دهید. از جمله مشاغلی که یک طراح گرافیک میتواند داشته باشد میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- طراح بستهبندی
خدمات بسته بندی جزو یکی از پررونقترین رشتههای طراحی گرافیک است که باتوجهبه رشد بازار و نیاز هر کسبوکاری مشتریان بالقوه خود را دارد. میدانیم که بسته بندی کردن شامل بستهبندی کردن محصولات مختلفی میشود. از طراحی بسته بندی زعفران گرفته تا طراحی بسته بندی ادویه. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با طراحی بسته بندی و همچنین طراح بسته بندی میتوانید به لینکهای همین محتوا مراجعه کنید.
- ساخت لوگوهای حرفهای
یکی از شغلهایی که در حوزه طراحی گرافیک وجود دارد طراح لوگو است. سفارش طراحی لوگو حرفه ای جزو اولین قدمهای تشکیل برند است و هر کسبوکاری برای اینکه پیشرفت کند نیازمند یک لوگو و نماد است و طراحی لوگو فقط توسط یک طراح خلاق و حرفهای انجام میپذیرد. لوگوها دارای انواع مختلفی است از لوگو تصویری، لوگوی ترکیبی و لوگو تایپ تشکیل شده است که یک طراح گرافیک میتواند در هر یک از این حوزهها مشغول به فعالیت شود.
- طراح رابط کاربری
طراحی UI و UX جزو جداناپذیر طراحی سایت است که یک طراح باید با اصول و قوانین آن آشنا باشد. در صورتی که نیاز به خدمات طراحی رابط کاربری دارید همین حالا با ما تماس بگیرید.
- برای تولید محتوا برای نوروز
تولید محتوا فقط تولید محتوای متنی نیست، بلکه هر محتوایی که پیامی به مخاطب برساند جزو دسته تولید محتوا میشود. یک طراح گرافیک برای نوروز میتواند تولید محتوای تصویری و ویدئویی بکند و در این کار متخصص شود.
- مدیر هنری
یک طراح گرافیک میتواند با ایجاد هماهنگی بین هنرمندان و تصویر سازان و سایر طراحان برای پیشبرد بهتر پروژهها فعالیت کند.
- طراح ویدئو
یکی از پر طرفدارترین زیر شاخههای طراحان گرافیک، تولید و تدوین ویدئو است.
- تصویرساز کتاب
تصویرسازی درواقع چیدن و کنار هم قراردادن تصویر در متن، کتاب، جلد یا هر محل دیگری است که خود شاخههای متفاوتی دارد از جمله تصویر سازی مجله، بزرگسالان، نوجوانان، کودک کارتونی ،سه بعدی، دو بعدی،مد،وکتور،بسته بندی، طراح گرافیک پوستر , دیجیتال و طراح گرافیک تصویر سازی تبلیغات.
علاوه بر موارد گفته شده شغل طراح گرافیک میتواند در زمینه ساخت کارت ویزیت،حروف , طراحی ست اداری، طراحی تراکت، طراحی قالب اینستاگرام، طراحی کاتالوگ، طراحی گرافیک برای تبلیغات، طراحی پرچم، طرحی لیبل و … فعالیت کند.
چگونه طراح گرافیک شویم؟
خیلی از افراد انواع طراح گرافیک را انتخاب میکنند فقط به این دلیل که شنیدهاند که طراحی گرافیک شغل راحت و پر درآمدی است و یا اگر فقط ذرهای ذوق هنر و نقاشی داشته باشند به این شغل رو میآورند اما باید بدانند که برای درآمد بالا در گرافیست شدن نیازمند داشتن یک سری توانایی و دانش است که در ادامه به بررسی این تواناییها میپردازیم.
دانستن نکات
هر کاری اصولی دارد و برای متخصص شدن در آن باید از اصول آن مطلع بود. طراحی گرافیک نیز از این قاعده مستثنی نیست. اولین و مهمترین اصل طراحی گرافیک و عاملی که شمارا از دیگر طراحان گرافیک متمایز میکند، دقت و است. بعد از آن با یادگیری مفاهیمی مانند انواع خطوط، رنگها، اشکال ، فضاسازی، بافت، اندازه، تایپوگرافی و هارمونی را بهصورت آکادمیک در دانشگاه و یا آموزشگاه طراحی گرافیک یاد بگیرید و به آنها تسلط داشته باشید.
یادگیری ابزارها برای اینکه خلاق باشیم
با پیشرفت تکنولوژی ابزارهای زیادی توسط طراحان گرافیک مورداستفاده قرار میگیرد که باتوجهبه تخصصی که در آن دارید باید کار با این ابزار را یاد بگیرید. یعنی علاوه بر اتود دستی در گرافیک بتوانید با این نرم افزارهای گرافیکی هم کار کنید. از جمله ابزارهای پرکاربردترین اشکال طراحی گرافیک که مورداستفاده قرار میگیرد میتوان به ابزارهای زیر اشاره کرد.
- کار با فوتوشاپ
- کار با ایلاستریتور
- کار با ایندیزاین inDesign
- کار با ادوبی XD
- کار با Premiere و افترافکت و …
کسب تجربه از طراحی گرافیکی
پس از کسب اصول اولیه و کار با نرمافزارهای گرافیکی نوبت به انجام کار واقعی و افزایش تجربه کاری است. یک طراح گرافیک با انجام هر پروژهای تجربه جدید کسب میکند و به یک طراح گرافیک خفن تبدیل میشود. در آن لحظه است که میتواند سفارشات مختلف را دریافت کرده و کار خود را به طور حرفهای برای دیگران به نمایش بگذارد.
استخدام گرافیست
برای استخدام طراح گرافیک مناسب، باید نیازها و الزامات شغلی خود را به طور واضح مشخص کنید. در اینجا چند نکته برای شروع کار استخدام طراح گرافیک دورکاری وجود دارد:
مهارت ها و تجربه طراحی گرافیک استخدام :
- به چه نوع مهارت ها و تجربه ای در طراحی گرافیک نیاز دارید؟ به عنوان مثال، آیا به کسی نیاز دارید که در طراحی لوگو، طراحی وب، طراحی بسته بندی یا طراحی رابط کاربری تجربه داشته باشد؟
- چه نرم افزارهای طراحی گرافیکی باید مسلط باشد؟ (مثلاً Adobe Photoshop، Illustrator، InDesign)
- آیا به تجربه کار در یک صنعت یا زمینه خاص نیاز دارید؟
پرتفولیو بسازید
هر طراحی چه طراح گرافیک محیطی ، چه طراح ساختمان و چه طراح گرافیک به یک آلبوم کاری از طرحهای خود نیاز دارد. این رزومه کاری شما میتواند شامل پروژههای آموزشی، پروژهها کارفرما و یا پروژههای شخصی شما باشد. مهم این است که شما یک رزومه باکیفیت برای ارائه به دیگران و نشاندادن خود داشته باشید تا بتوانید با کارفرما قرارداد طراحی گرافیک ببندید.
چه فعالیتی دارند؟
گرافیستها به گونهها مختلفی میتوانند خدمات خود را ارائه دهند. کسب درآمد کنند که باتوجهبه نوع و فعالیت آنها درآمد مختلفی داشته باشند. توجه داشته باشید که درآمد هر روش متفاوت است و هیچکدام برتری ندارد و فقط تخصص شماست که میزان درآمد شمارا مشخص میکند. اما بهطورکلی فعالیت یک طراح را میتوان بهصورت زیر تقسیمبندی کرد:
- در دفتر طراح گرافیک مختلف استخدام شوند.
- خود یک شرکت طراحی گرافیک بزنند.
- بهصورت فریلنسر فعالیت کنند.
- گرافیست پروژهای فعالیت کند.
- بعضی از گرافیست پارهوقت و بهعنوان شغل دوم فعالیت میکنند.
- به عنوان مشاور، کار مشاوره طراحی گرافیک را انجام دهند.
میانگین درآمد
درآمد یک طراح گرافیست به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهمترین و اصلیترین عامل آن خلاقیت و تجربه آن و نوع تخصص آن است. یک طراح گرافیک ایرانی باتوجهبه کیفیت، تخصص، محل زندگی و سایر شرایط میزان درآمد آن بین 2 میلیون تا 50 میلیون تومان متغیر است. روشهای گوناگون کسب درامد از طراحی گرافیک بیان کننده طیف گسترده بازارکار این حرفه است.
آیا برای طراح گرافیک شدن، باید مانند طراحی گرافیکی دانشگاهی عمل کرد؟
خیر لزوما. اگر شما تحصیلات آکادمیک داشته باشید در بعضی از خدمات طراحی گرافیک میتوانید بهتر عمل کنید اما با شرکت در دوره های آموزشگاه طراح گرافیک جاسینا میتوانید توانایی لازم برای ورود به حیطه طراحی گرافیک را بدست آورید.
آیا با آموزش این رشته میتوان برای کشورهای خارجی طراحی کرد؟
بله رشته طراحی گرافیک نیز مانند سایر رشته های کامپیوتری در خارج از کشور نیز بازار کار خود را دارد و با مدرک طراح گرافیک میتوانید درآمد دلاری داشته باشید.